Uitstroom Wajong
De Wajong is er voor mensen die al vóór hun 17de jaar arbeidsongeschikt waren, of dat tijdens de opleiding/studie worden. De grafiek toont de ontwikkeling in de uitstroom (het aantal beëindigde uitkeringen) en de belangrijkste redenen daarvoor.
Aantal sociaal-medische beoordelingen
Bij mensen die gebruikmaken van het vangnet van de Ziektewet voeren we na 44 weken ziekte een eerstejaars Ziektewet‑beoordeling uit.
Achterstand bij WIA‑claimbeoordelingen
De vraag naar sociaal‑medische dienstverlening is al jaren groter dan UWV met de beschikbare beoordelingscapaciteit aankan.
Uitkomsten claimbeoordelingen WIA
Voor iedereen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering aanvraagt, beoordelen onze verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen de arbeidsmogelijkheden. De WIA kent twee regelingen. Wie volledig en duurzaam arbeidsongeschikt is, krijgt een IVA‑uitkering.
Uitkomsten claimbeoordelingen jonggehandicapten
De Wajong is er voor mensen die al vóór hun 17de jaar arbeidsongeschikt waren, of dat tijdens de opleiding/studie werden. Onder de Wajong_2010, die gold van 2010 tot en met 2014, kwamen mensen die nog een opleiding volgden, in de studieregeling.
Afdoening overtredingen inlichtingenplicht
Uitkeringsgerechtigden zijn verplicht alle gegevens die van belang zijn voor hun uitkering direct aan UWV door te geven. Het kan bijvoorbeeld gaan om andere inkomsten, vrijwilligerswerk, vakantie, verhuizing, huwelijk of echtscheiding of ziekte.
Afdoening overtredingen inspanningsplicht
Uitkeringsgerechtigden met arbeidscapaciteit zijn verplicht zich voldoende in te spannen om werk te vinden.
Aantal WW‑gerechtigden dat werk vindt naar leeftijd en duur werkloosheid
Mensen met een WW‑uitkering zijn primair zelf verantwoordelijk voor het vinden van een baan.
Aantal naar werk uitgestroomde arbeidsbeperkten
De grafiek toont hoeveel mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering dankzij de dienstverlening van UWV werk vonden. Hoewel het aantal Wajongers dat werk heeft gevonden de laatste jaren afneemt, is het nog steeds groot.
Plaatsingspercentage mensen met een arbeidsbeperking
Met het plaatsingspercentage arbeidsgehandicapten meten we hoeveel in een kalenderjaar gestarte re‑integratietrajecten hebben geleid tot een plaatsing in een betaalde baan na afronding van het re‑integratietraject.